Vimmerby Bageri & Konditori

Varje vecka provar jag något nytt när jag går och fikar på Vimmerby Bageri & Konditori. Nu senast blev det en prinsessbakelse. Det är i och för sig en gammal klassiker och det var just därför jag tyckte att det var på tiden att förtära en sådan. Den var gudomligt god med det söta marsipantäcket och den goda vaniljkrämen och grädden och hallonsylten. Det är viktigt för mig att ibland gå ut och fika, och på detta konditori i Vimmerby har jag varit så många gånger genom årens lopp helt enkelt för att jag tycker att det är ett väldigt trevligt konditori i Vimmerby. 

I fredags skulle jag imponera på mina vänner genom att baka en hemlagad smulpaj. Den såg så fin ut men tyvärr blev det något fel på pajen så jag fick slänga den. Det är klart att jag blev besviken men räddaren i nöden när jag skulle bjuda vännerna på fika blev i stället att jag handlade bakverken från Vimmerby Bageri & Konditori. Det är ju både ett bageri och konditori i Vimmerby som har en stor bredd på sitt sortiment. Det finns både matbröd och vetebröd, småkakor och tårtor, för att inte tala om deras smörgåstårtor. Nu låter det nästan som att jag gör reklam för Vimmerby bageri & Konditori, det gör jag väl på sätt och vis men det handlar verkligen inte om något sponsrat samarbete, kort och gott handar det om att detta bageri och konditori i Vimmerby har en alldeles speciell plats i mitt hjärta. Har ni själva varit där måhända? Då får ni väldigt gärna skriva om ert besök där i kommentarsfältet. Jag är nyfiken på att få höra hur ni tyckte att det var och vad ni beställde.